Çene Dolgusu
Çene dolgusu, yaşlanma süreci ve genetik nedenlerle çene ucu ve çene hattının ideal görüntüsünden uzaklaşması nedeniyle tercih edilen bir yöntemdir. Çünkü çene hattındaki deformasyon, kişinin daha yaşlı ve yorgun bir ifadeye sahip olmasına neden olur. Bu gibi durumlarda yüzün orantılı, çok daha genç ve dinamik görünmesini sağlayan hyaluronik asit dolgu uygulaması tercih edilir. Çene ucuna enjekte edilen bu dolgu, başla bir değişle çene ucu dolgusu işlemi yaklaşık 20 dakika sürer, işlem sonrasında morarma olabilir, ortalama 3 gün içinde geçer. Çene dolgusunun etkisi 12 ile 15 ay sürer.
Uygulama Öncesinde Dikkat Edilecekler
Öncelikle doğru teşhis, bir hekimin hastası ile her konuda yapması gereken ilk şeydir. Bu konuda da kişinin estetik problemini doğru analiz etmek, ihtiyacını belirlemek en önemlisidir. Uygulamadan birkaç gün önce kan sulandırıcı etkisi olanların (içilmesi mecbur değilse) 3 gün önce kesilmesi, uygulama alanında herhangi bir enfeksiyonun (herpes, abse vs) olmamasına dikkat edilmesi en önemlisidir.
Uygulama Sonrası Dikkat Edilecekler
Uygulama sonrasında da uygulama öncesinde olduğu gibi sterilizasyon koşullarına dikkat edilmelidir. İşlem sonrası ise 4 saat su değmemesi, ellerin sık sık yıkanması ve işlem bölgesini ellememek yeterlidir.
Yan Etkisi Nelerdir?
Hyaluranik asit çene dolgusu ve diğer tüm enjeksiyonlarda uygulama öncesi ve sonrası dikkat edilmesi halinde ciddi bir yan etki beklenmez. Konusunda uzman hekim tarafından yapılması gereken bir işlemdir ve enjeksiyon yerinde basit morluk, iğnenin kızarıklığı hafif alerjik tepkiler dışında bir yan etki beklenmemektedir. Morluk ve ödem için işlem sonrasında birkaç gün arnica veya heparinoid içerikli kremler kullanılmaktadır. Allerjik tepkilerin olmasını engellemek için antihistaminik içilebilir.
Google Yorumlar