Mikrodermabrazyon
Mikrodermabrazyon, alüminyum kristallerinin hafif basınçlı bir sistemle cilde uygulanması işlemidir. Cilt temizliğinde dünyada en sık uygulanan tedavi olan mikrodermabrazyonda hedef: Cildi ölü deriden arındırmak. Ölü deriden arınan cildin emilim oranı artar, bu da kullanılan ürünlerin daha etkili olmasını sağlar. Bu tedavi kristal partiküller ile gözenekleri tıkayan ölü hücreleri temizler, gözenekleri sıkılaştırır ve cildinizi pürüzsüzleştirir.
Mikrodermabrazyon nedir?
Mikrodermabrazyon, alüminyum kristallerinin basınçlı bir sistem ile cilde uygulanması ve aynı anda geri vakumlanması işlemidir. Böylece cilt yüzeyindeki hasarlı hücrelerin hızla yok edilmesi amaçlanır. Bu işlem sayesinde cilt yenilenmesini tetikleyen ve altta yenilenen dokunun hızla cilt yüzeyine ulaşımı hedeflenir. Bu cilt soyma işleminde, cildin yüzeyindeki ölü deri yok edildiği için sonrasında ciltte kullanılan tüm ürünlerin emilim oranı artar ve bu ürünlerin faydaları maksimize edilir. Cildi yeniden yapılandırmada mikrodermabrazyon işlemi uygun bir baz sağlama avantajı ile sonraki cilt işlemlerinin de etkisini arttırır.
Mikrodermabrazyon kimlere uygulanır?
Ciltte iyileştirme ve yenileme işlemleri yapılacak kişilerde, bu işlemlerin etkisini hızlandırmak amacı ile uygulanır. Akne izi tedavileri, cilt lekelenmeleri ve cildin yağ dengesini sağlamak ihtiyacı duyulan kişilerde özellikle önerilen bir işlemdir. Kontrollü bir cilt soyma ile bölgedeki kan dolaşımını hızlandırır ve kolajen yapımını uyarır.
Mikrodermabrazyon nasıl yapılır?
Mikrodermabrazyon işleminde, cilt öncelikle bir ön temizlik ile yağlarından arındırılır ve temizlenir. Daha sonra ölü hücreleri yok etmek amacı ile cilt yüzeyine yüksek basınç ile alüminyum oksit kristalleri püskürtülür. Bu hücreler ile karışmış haldeki kristal tozcukları yine vakum ile emilirler. Bu yöntem ile gözenekleri tıkayan ölü hücreler temizlenir, gözenekler sıkılaşır ve cilt pürüzsüzleşir.
İşlem ne kadar sürer?
Ortalama yarım saat süren ağrısız, rahat ve kısa bir uygulamadır.
İşlemi tekrarlanmalı mı?
Genellikle 7-10 gün aralıklarla, 6-8 seans tekrarlanması tavsiye edilen bir işlemdir.
İşlem apıldıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Mikrodermabrazyon uygulamasının hemen sonrasında ciltte hafif kızarıklıklar görülebilir. Uygulama sonrası ilk günlerde düzenli bir şekilde güneş koruyucu kullanılması önerilir. Uygulamanın yapıldığı gün makyaj yapılmaması ve takip eden ilk bir kaç gün hafif makyaj yapılması gerekir.
Hangi durumlarda uygulanmaz?
Ciltte açık yaralar, akut egzema ya da cildin uçuk oluşturmaya müsait olduğu durumlarda mikrodermabrazyon işleminin ertelenmesi tavsiye edilir. Bunun sebebi, işlem sonrasında cilt yüzeyinde ortaya çıkacak mikro travmaların bu belirtileri yayması ve enfeksiyonu arttırması riskleridir.
Kimler mikrodermabrazyon yaptırmamalıdır?
Bu işlemi hamile ve emziren kişilerin yaptırması tavsiye edilmez. Ağır ve düzenli ilaç tedavisi gören hastaların da bu işlemi yaptırması uygun değildir.
İşlem yapılırken ağrı yada acı hissedilir mi?
Bu, yapılırken herhangi bir ağrı ya da acı hissi yaratmayan bir işlemdir.
Yan etkileri var mıdır?
Mikrodermabrazyon bir deri soyma ve cilt yenileme işlemidir. Bu yüzden çok hassas cilt yapısına sahip kişilerde uygulanması tavsiye edilmez. Yapılacak dermatolojik muayene sonrasında mikrodermabrazyon yaptırmaya uygun kişilerde güvenle uygulanır.
Dermabrazyon fiyatları nedir?
Dermabrazyon fiyatları hakkında bilgi ve randevu almak için kliniğimize ulaşabilirsiniz.
Cilt soyma kremlerine alternatif midir?
Yapılacak tedavinin içeriğine doktor muayenesi sonrasında hastanın cildinin kalınlığı ve cilt tipi gibi faktörler değerlendirildikten sonra karar verilir. Tedavi cilt soyma kremleri ile kombine edilebileceği gibi, pek çok vakada mikrodermabrazyon işlemi tek başına uygulandığında da başarılı sonuç verir.
Lazerle cilt soyma yöntemi ile mikrodermabrazyon işlemi aynı mıdır?
Yapılacak tedavinin içeriğine doktor muayenesi sonrasında hastanın cildinin kalınlığı ve cilt tipi gibi faktörler değerlendirildikten sonra karar verilir. Tedavi lazerle cilt soyma ile kombine edilebileceği gibi, pek çok vakada mikrodermabrazyon işlemi tek başına uygulandığında da başarılı sonuç verir.
Google Yorumlar